”Delar Boverkets uppfattning om att staten behöver finansiera stöd till utsatta”

 

Bostadspolitik.se:s och Heimstadens Kent Persson välkomnar Boverkets rapport om ett inkluderande bostadsbyggande med statligt stöd.

Boverket tog på eget initiativ fram rapporten och förslagen.

– Avsaknaden av en sammanhållen social bostadspolitik i Sverige är stor och allra störst är saknaden av riktade lösningar till de mest utsatta grupperna på den svenska bostadsmarknaden. Därför är det bra att Boverket har tagit fram en idérapport om hur ett statligt stöd kan riktas till just utsatta grupper på ett träffsäkert sätt, säger Kent Persson.

– Den generella bostadspolitiken når tyvärr inte hela vägen fram och därför måste nya sätt att arbeta tas fram. Vi på Heimstaden delar därför Boverkets uppfattning om att staten behöver vara med och finansiera stöd till utsatta grupper som har svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. Med ett gemensamt ansvarstagande mellan stat, kommun och fastighetsbolag kan förbättringar genomföras.

– Vi hoppas nu att rapporten lägger grunden för ett öppet samtal om de utmaningar Sverige har i bostadssektorn, ett samtal där både politiken, förvaltning och branschen deltar. Vi kommer fortsätta lyfta behovet av sociala bostadspolitiska reformer och kommer aktivt delta i samtalen framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.