Om bostadspolitik.se

Bostadspolitik.se har initierats med syfte att stimulera den bostadspolitiska debatten. Hemsidan finansieras av Veidekke Sverige och OBOS Sverige men drivs av en självständig redaktion. För det som skrivs på hemsidan ansvarar respektive skribent.

”Syftet med bostadspolitik.se är att med debatt och fördjupning bidra till den bostadspolitiska diskussionen. Bostadsfrågan är komplex och har alltid funnits i ett gränsland mellan politik och marknad. Bostadspolitiken spänner också över flera komplexa politikområden, som finansiering men också legala frågor med koppling till miljöbalken, plan och bygglagen m.m.. Till bostadspolitik.se har vi knutit till oss ett flertal experter från branschen men också den akademiska sfären som bland annat genom krönikor, debattinlägg och studiosamtal kommer att bidra till att fördjupa debatten samt räta ut frågetecken i centrala frågor. Vi har för avsikt att diskutera dagsaktuella ämnen likväl som mer principiella och övergripande frågor med relevans för den svenska bostadsmarknaden. Bostadsfrågan är idag en av våra absolut största samhällsutmaningar. Med bostadspolitik.se är ambitionen att skapa ett forum för oss som är specialintresserade av ämnet – en mötesplats för oss bostadsnördar”. 
– Lennart Weiss, ansvarig utgivare och Kommersiell direktör på Viedekke. 
 

Vår redaktion

 

Lennart Weiss

Kommersiell direktör, Veidekke Sverige

Lennart tillhör sedan 2012 Veidekke Sveriges ledning. Tidigare kommunikationschef för Veidekke Bostad. Han har bakgrund som VD för NAI Svefa, marknadschef på HSB, politisk sakkunnig på Civildepartementet och i SSU:s ledning under 80-talet. Lennart företräder Veidekke i bostadsdebatten men deltar också som fri socialdemokratisk debattör.

Kuriosa: är utbildad sommelier, skaplig golfare och ständig medlem i Brynäs.

 

Ulrika Liiv

Kommunikation- och hållbarhetschef, OBOS Sverige

Ulrika började på OBOS i samband med att varumärket lanserades i Sverige 2015. Tidigt insåg hon att de värden OBOS stod för på hemmamarknaden i Norge, i kombination med det den svenska organisationen byggt upp under sina 90 år inom Myresjöhus, SmålandsVillan och Kärnhem skulle bli en framgångssaga i Sverige. Dubbelt värdeskapande är Ulrikas devis, hon är politiskt oberoende och tillhör OBOS Sveriges ledning.

Kuriosa: är lite av en fotbollsnörd och odlar i sin lilla täppa med egen kompostjord.

 

Annika Miscevic

Public affairs manager, Veidekke Sverige

Annika har gedigen erfarenhet av kommunikation och public affairs som konsult på byråer som Westander, JMW och Obeya, samt som kommunikationschef på Svenska artisters och musikers intresseorganisation. Hon har lång politisk bakgrund med nästan 13 år som förtroendevald kommunpolitiker i olika nämnder och kommunala bolag, och arbetade som tjänsteman på nationell nivå för Moderaterna mellan 2006 och 2012.

Kuriosa: älskar fotboll och Djurgården i synnerhet.

 

Anna Bellman

Moderator med bostadsinriktning

Anna Bellman är en av Sveriges mest anlitade moderatorer som ofta arbetar inom bygg– och fastighetsbranschen. Förutom att leda heta debatter och konferenser så föreläser och utbildar hon i konsten att tala så att andra vill lyssna, så kallad presentationsteknik. Anna har en bakgrund som journalist inom tv och radio, och har också varit kommunikations-och marknadsdirektör inom både it- och fastighetsbranschen. Hon är politiskt oberoende.

Kuriosa: har privat byggt två hus på kort tid och älskar att segla trimaran.

 

Stefan Attefall

Strategisk rådgivare

Stefan driver eget bolag, Solidus AB, genom vilket han bland annat är rådgivare till Veidekke. Stefan är ordförande för Jönköpings kommunala bostadsbolag, Vätterhem, samt ersättare i Riksbanksfullmäktige. Stefan har en lång bakgrund inom Kristdemokraterna och har suttit i riksdagen under inte mindre än 19 år. Han var finansutskottets ordförande 2006-2010 samt civil- och bostadsminister 2010-2014.

Kuriosa: är en hyfsad vattenskidåkare som gillar att lösa ett klurigt sudoko.

 

Kontakta oss:

info@bostadspolitik.se

070-482 08 68