”Friare hyressättning krävs för en mer rättvis bostadsmarknad”

 

En friare hyressättning kommer inte bara att adressera bristen på bostäder, utan också bidra till en mer dynamisk och flexibel bostadsmarknad. Det menar Nicklas Gretzer, fritidspolitiker från Moderaterna i Göteborg skrev motionen om ”fri hyressättning i nyproduktion, som röstades igenom vid Moderaternas stämma. ”Detta markerar en viktig punkt i Moderaternas vidare arbete mot en mer rättvis och effektiv bostadsmarknad”, skriver Gretzer nu i ett debattinlägg på Altinget.

Gretzer skriver om sin syn på vägen framåt:

”Våra samarbetspartier SD, L och KD har alla en viktig roll att spela i detta. Genom att gemensamt släppa ut utredningen på en ny remissrunda, visar vi på en gemensam strävan efter den bästa möjliga lösningen, och en vilja att lyssna och lära av varandra. Men även S och C som tidigare varit öppna för att vi behöver reformera bostadsmarknaden borde ta tillfället i akt och hjälpa till i att få till en bra reform.”

”Med antagandet av motionen har vi Moderater nu en fast grund att stå på, och det är dags att rikta blickarna framåt och ta nästa steg i processen. Den färdiga utredningen från 2021 ligger framför oss, och med den möjligheten att relativt snabbt verkställa de förändringar som behövs. Bostadsbristen i städer som Göteborg och Stockholm står som en påminnelse om att gamla lösningar inte längre håller måttet. Kötiden till en lägenhet i Stockholm är i genomsnitt elva år, och kan i attraktiva lägen vara uppemot 30 år. Vi behöver nya idéer, fräscha perspektiv och mod att ifrågasätta rådande normer.”

”En sak borde stå klar för oss alla, bostadsmarknaden fungerar dåligt. Nu när det äntligen finns en handlingskraftig majoritet i riksdagen i form av SD, M, KD och L är detta en av de viktigaste långsiktiga reformer för ett starkare Sverige som vi kan genomföra. Låt oss gå vidare med ”Fri hyressättning i nyproduktion”.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.