Satsar på nytt citykoncept på Kungsholmen

 

Selvaag Bostad har fått en markanvisning för 175 små lägenheter i  Hornsberg på  Kungsholmen och satsar på ett nytt livsstilskoncept

Selvaag City kallas konceptet: Små lägenheter, delade ytor i bottenvåningar för festlokal, gym, co-working och lounge med reception som är bemannad dagtid.

Selvaag City är utvecklat ur Selvaag Pluss som är livsstilsbostäder med gemensamma funktioner och tjänster för boende i alla åldrar och livssituationer. City har kompaktare bostäder än Pluss och tillgången till gemensamma ytor gör det möjligt att bo på mindre yta. Selvaag City välkomnar alla åldrar och är bland annat attraktivt för den som etablerar sig på bostadsmarknaden, skriver Selvaag Bolstad.

– Selvaag City underlättar en hållbar livsstil och är en del av lösningen på ensamhet, klimatkrisen och bostadsmarknadens ekonomiska utmaningar, säger Britta Blaxhult, vd på Selvaag Bostad.

Hornsberg blir det första Selvaag Cityprojektet i Sverige. I övrigt har bolaget åtta projekt i Sverige med servicekoncept, varav tre redan är genomförda. Kvarteret har brutits ut ur en tidigare detaljplan och många förutsättningar är redan utredda. En snabb detaljplaneprocess med byggstart 2026/2027 bedöms vara möjlig.

– Vi är väldigt glada över att få vara med i nordvästra Kungsholmens omvandling till en attraktiv stadsmiljö, fortsätter Britta Blaxhult.

– Forskning visar att ohälsa kopplad till ensamhet, tillsammans med stress för att få vardagen att gå ihop är växande problem i Skandinavien. Vi är glada att kunna bidra till gemenskap, trygghet och en enklare vardag. Tack vare delade ytor har fler råd att köpa en bostad och klimatavtrycket minskas. Citykonceptet innebär ett mycket spännande komplement till vår långsiktiga satsning i Sverige, avslutar Britta Blaxhult.

Med den nya markanvisningen kommer Selvaag Bostad ha nästan 1 000 lägenheter i den svenska byggrättsportföljen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.