”Det hade byggts mer med en S-regering”

 

Det var dålig tajming att avskaffa investeringsstödet och oansvarigt att det drogs bort så abrupt. Och regeringens bostadspolitik är alldeles för smal. Det säger Socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson Jennie Nilsson i en intervju med Fastighetstidningen.

Hon menar att det hade byggts fler bostäder just nu med en S-regering.

– Ja, det tror jag. Inbromsningen är förstås en effekt av inflationen och ränteläget, och sådant hade påverkat vilken regering som helst. Men det faktum att regeringen avskaffade investeringsstödet, och de avbrutna Sverigeförhandlingarna har sannolikt spätt på en negativ spiral, säger hon till Fastighetstidningen

Om förslaget om ett statligt fastighetsbolag säger hon.

– Vi hade en utredning som inte fick jobba färdigt. Hade den kommit fram till ett bra förslag så hade vi självklart gått vidare med det.

Om regeringens fokus på att förenkla regler och underlätta för den ägda marknaden:

– En alldeles för smal politik, skulle jag säga. Det kommer inte att byggas tiotusentals bostäder för att reglerna blir enklare. Det behövs en bostadspolitik som är mycket bredare än så.

På frågan om hon kan tänka sig höjd fastighetsskatt och minskad reavinstskatt så att äldre personer med för stora bostäder får incitament att flytta, säger hon.

– Jag anser att det bör göras en skatteöversyn som också tittar på den här frågan. Men jag är inte positiv till att man tittar på detta med höjd fastighetsskatt och ändrad reavinst separat.

Läs hela intervjun här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.