Byggföretagen: Bankerna bromskloss för byggandet i norra Sverige

Bankerna måste ändra inställning om hastigheten i byggandet ska kunna göra större skillnad för bostadsbyggandet i norra Sverige, menar Johan Hallberg, regionchef Nord på Byggföretagen.

Byggindustrin intervjuar Johan Hallberg om problematiken med bostäder i norr och de lyfter bland annat upp flyttbara bostäder. Hallberg menar att kalkylen för bankerna borde förbättras av ett flyttbart hus, eftersom risken då minskar.

– Man skulle kunna tänka sig att om man kan flytta husen så kan köparen få en bättre kalkyl hos banken för nyproduktion,  men så resonerar inte bankerna i dag vad jag förstår. De ser bara till vilken ort huset ska byggas på, säger Johan Hallberg.

Läs hela intervjun här.

Byggindustrin har tagit ett stort grepp om modulbostäder – man skriver om den 1 200 bostäder stora modulbyn som har byggts upp vid Northvolt i Skellefteå och om flera projekt där modulbostäder gjorts om till permanenta bostäder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.