Sveriges Arkitekter: debatten förtjänar sakliga argument

Sveriges Arkitekter bemöter Jerker Söderlinds kritik.

I uppräkningen av den svenska arkitektkårens påstådda illgärningar förbiser Jerker Söderlind bara Karl XII:s död och JAS 39 Gripen-kraschen i Stockholm. Skämt åsido, Sveriges Arkitekters uppgift är att stå upp för sina medlemmar och det inbegriper att ta strid mot yviga påhopp som detta.

Att bemöta invektiv, personliga vendettor och verklighetsfrämmande förslag är lönlöst. En debatt om något som påverkar samhället så mycket som arkitektur och byggande måste föras med faktabaserade argument och ett tonläge som ligger djupare än falsett. När Jerker Söderlind inkompetensförklarar en hel kår (och därmed även sig själv) kniper han snabba klick men för inte samhällsbyggnadsbranschen framåt en centimeter.

Sveriges Arkitekter betackar sig för den dikeskörningen. Det återuppväckta samtalet om arkitektur är nödvändigt och glädjande – och förtjänar sakliga argument.

Margareta WilhelmssonSamhällspolitisk chef Sveriges Arkitekter

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.