”S upprepar sina misstag från miljonprogrammens år”

Moderaterna svarar på Jan Valeskogs inlägg om bostäder på Bromma flygplats. Christoffer Fjellner och Dennis Wedin menar på SvD Debatt att Socialdemokraternas fokus på Bromma snarast antyder en aversion mot flyget än omsorg om fler bostäder. Och fokus borde ligga på att bygga bostäder som stockholmarna vill ha.

De skriver:

”Stockholm behöver ett omtag i bostadspolitiken. Vi måste börja bygga bostäder för stockholmarna, och inte för statistiken. Det innebär fler större bostadsrätter och småhus, som gör att människor vill bo kvar i Stockholm och fler flyttar hit. Bostadspolitiken måste syfta till att lösa problem, inte att skapa nya. Socialdemokraterna gör nu precis tvärtom, och skapar problem med sin bostadspolitik. Man ska bygga flerfamiljshus i populära villaområden som Bromma och Mälarhöjden och man vill exploatera uppskattade grönområden som Rissneskogen och Herrängsskogen. Och så har man dammat av sin gamla käpphäst att bygga bostäder på Bromma flygplats.”

”Socialdemokraterna upprepar sina misstag från miljonprogrammens år, med för mycket fokus på kvantitet och för lite på kvalitet, med bara höghus och små lägenheter. Moderaterna vill bygga bostäder som stockholmarna efterfrågar, och som harmoniserar med redan befintliga bebyggelse och som tar hänsyn till Stockholms unika karaktär och populära naturområden.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.