Förhandlar direkt för att få kriminella att flytta

Trianons vd Olof Andersson förhandlar själv med kriminella hyresgäster för att få dem att flytta.

Nyligen presenterades utredningen som ska göra det lättare att vräka kriminella hyresgäster.

Hem & Hyra gör ett stort reportage om problematiken och de intervjuar Olof Andersson, vd för Trianon i Malmö, som i första hand förhandlar och försöker hitta ersättningslägenheter till hushåll som på olika sätt är inblandade i kriminalitet.

– Vi har ett antal familjer som vi har förhandlat med och som vi har fått att flytta. Det kan ske på olika sätt, att vi ordnar en bostad någon annanstans eller att vi hjälper till på annat vis. Det pågår sådana förhandlingar idag, säger Olof Andersson till Hem & Hyra.

På frågan om  vad de har för påtryckningsmedel svarar han:

– Absolut ingenting.

Enligt Olof Andersson har dialogen gett bra resultat i flera fall och han tror att bolagets lokala förankring gör det lättare att prata direkt med hyresgästerna.

– Det är jag själv som för dialogen för att inte riskera vår arbetsmiljö. Det är så samhället ser ut idag, säger han till Hem & Hyra.

Han berättar att det också kan handla om föräldrar som själva hör av sig och vill flytta.

– Det är föräldrar som ringer mig och berättar att deras barn har blivit indragna i kriminell verksamhet. De vill att vi hittar ett nytt boende åt dem. Det var en pappa som ringde mig och sade; ”Jag måste rädda min yngste son. De andra sönerna är redan med i det här”. Rekryteringen är det stora problemet, säger Olof Andersson till Hem & Hyra.

Läs hela reportaget här, och lyssna gärna till Bopolpodden med Olof Andersson, ett avsnitt som spelades in i våras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.