Andreas Carlson blir ny bostadsminister – ”fokus att sänka trösklarna för unga”

Kristdemokraten Andreas Carlson blir ny bostads- och infrastrukturminister.

Andreas Carlson, född 1987, har en bakgrund som journalist på olika lokaltidningar i Västergötland innan han blev pressekreterare på Alf Svenssons kontor i Europaparlamentet i Bryssel/Strasbourg 2009-2010.

Han kom in i riksdagen 2014 och var gruppledare för KD 2015–2022. Han åkte ur riksdagen i senaste valet.

Han har inte suttit i civilutskottet.

Carlson kommer att sortera under landsbygds- och infrastrukturdepartementet, liksom landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) som blir chef för departementet.

Enligt Jönköpings-Posten (Carlson kommer från Mullsjö men bor numera i Solna) var Carlson ”en av hjärnorna” bakom Tidöavtalet,

Statsminister Ulf Kristersson gick överhuvudtaget inte in på bostadspolitik eller bostadssituationen under sin regeringsförklaring.

Andreas Carlson skriver själv på Facebook:

”Jag är tacksam över förtroendet att utses till infrastruktur- och bostadsminister i Ulf Kristerssons regering. Vi vill och kommer vara en regering för hela landet.
Mitt fokus kommer vara på att rusta det svenska väg- och järnvägsnätet och på att sänka trösklarna för unga att komma in på bostadsmarknaden. Fler ska kunna förverkliga sin bostadsdröm. Tryggheten behöver öka i många bostadsområden.
Det är oroliga tider i vår omvärld och här hemma i vårt land. Sverige har svåra problem – och svåra problem löser man bäst tillsammans. Det kommer inte lösas över en natt. Förändring tar tid – men nu påbörjas arbetet. Det ser jag fram emot!”

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Kanske den Kooperativa hyresrätten med låg insats kan hjälpa unga att komma in på bostadsmarknaden

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.