Nya bostadspolitik.se är här!

 

LEDARE | ”Vi vill att du som läsare och lyssnare ska mötas av initierade kunskaper, kommentarer och åsikter som gör att du bättre förstår bygg- och bostadsfrågor, såväl ur politisk, affärsmässig som samhällsplaneringsperspektiv.” Det skriver Stefan Attefall, chefredaktör och ansvarig utgivare. 

En ny tid är här! Åtminstone för bostadspolitik.se och Bopolpodden. Nya ägare, ny chefredaktör och ansvarig utgivare och en ny fas i vår utveckling. Lennart Weiss och Veidekkes skapelse 2018 transformeras nu in i ett nytt bolag som ägs av Veidekke, OBOS, Heimstaden och SBB Norden tillsammans. Byggare, bostadsutvecklare, hyresrättsägare och samhällsfastighetsägare samlas nu kring idén om att erbjuda en plattform för överblick, kunskap, fördjupning och kvalificerad bostadspolitisk debatt.

”Vi vill att du som läsare och lyssnare ska mötas av initierade kunskaper, kommentarer och åsikter som gör att du bättre förstår bygg- och bostadsfrågor, såväl ur politisk, affärsmässig som samhällsplaneringsperspektiv.” Så heter det i våra redaktionella riktlinjer.

Företagen bakom sajten och Bopolpodden visar med sitt engagemang att de vill ta ansvar för att främja en kvalificerad samhällsdebatt och genom insikten att högre kunskapsnivå och intresse för de bostadspolitiska frågorna, både i allmänhet och bland beslutsfattare, gynnar alla i branschen.

Vi ska på debattplats, i krönikor, i ledare och i kommentarer fortsätta att vädra åsikter och tycka till.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare för bostadspolitik.se är undertecknad och Annika Miscevic fortsätter som redaktionssekreterare. Till vår hjälp har vi ett redaktionsråd bestående av Lennart Weiss, Anna Bellman, Kent Persson, Ulrika Liiv och Viktor Mandel. Kent är också det nya bolagets VD och Viktor är styrelseordförande.

Vi ska på debattplats, i krönikor, i ledare och i kommentarer fortsätta att vädra åsikter och tycka till. Men bostadspolitik.se tar inte partipolitisk ställning eller agerar för något företags specifika intressen. Vi agerar fristående i vår nyhetsvärdering och har inga officiella åsikter, utan varje person som medverkar står för sina åsikter. Ibland kanske vi tycker helt olika, till och med på ledarplats. Men det är charmen med denna skapelse att ledaren ena veckan är för marknadshyror för att vara emot nästa vecka. Det är du som ska värdera argumenten och bli glad, arg, upprymd eller förvirrad. Vår enda ambition är att det sker på en högre kunskapsnivå än innan. Min roll som chefredaktör är att allt sker på ett sakligt och kunnigt sätt och inom ramen för gällande lag – och självklart – god ton.

Vår vision är att vara <i>Sveriges viktigaste källa för att följa och förstå bostadspolitiska frågor</i>. Trots att den nya färgen för bolaget är lila kommer du att känna igen mycket i innehållet och i podden. Men fler röster kommer att höras och succesivt kommer förändringar, förnyelse och nya initiativ att märkas. Ett nytt initiativ är att bostadspolitik.se kommer att arrangera en rad seminarier under hela tisdagen den 5 juli under Almedalsveckan i Visby. Boka in det.

Häng med på en spännande resa!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.