67. Håkan Larsson: Fastighetsskatten är skadlig för svensk ekonomi

 

”Vi kan inte både ha världens högsta skatter och världens högsta fastighetsskatt”. Det menar Villaägarnas chefekonom Håkan Larsson som i ett samtal med Anna Bellman berättar varför en återinförd fastighetsskatt vore skadlig för såväl enskilda småhusägare som för svensk ekonomi i stort.

I Veckans aktuellt tar Lennart Weiss upp Boverkets alarmerande siffror om trångboddheten, varför skyddet för köpare av nyproduktion inte behöver någon ny lag och att liberalerna genom sitt nya program kan ändra hela bostadsdebatten.

Innehåll:
01:44: Samtal med Håkan Larsson
29:57: Kommentar av Lennart Weiss
42:23: Repris av Veckans Aktuellt med Lennart Weiss

Programledare:
Anna Bellman

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Hej! Upplever att man inte tar upp hur en ny införd fastighetsskatt kommer att påverka fritidsfastigheter. Då Bosse Ringholm var finansminister så påstod man att fastighetsskatten på bostaden skulle begränsas till 5% av hushållets inkomst (har jag för mig). Att man inte nämnde skatten på fritidsfastigheter berodde på att där fanns inget tak over huvud taget. Detta är ju förödande om man har en fritidsfastighet i Stockholms skärgård eftersom taxeringsvärdena ökar utom någon som helst kontroll. Det räcker med att en fastighet har sålts för 4 ggr taxeringsvärdet så ökar alla andra fastigheters taxeringsvärde i taxeringsområdet med nästan lika mycket.

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.