Anna Bennich och Jakob Forssmed: Corona ökar den ofrivilliga ensamheten ännu mer

BOPOLPODDEN | I spåren av Corona uppmanas vi att isolera oss, men det betyder också att de som redan är ensamma blir ännu mer ensamma. Vi har en situation där över en miljon svenskar inte har en enda nära vän. Risken just nu är att den ofrivilliga ensamheten blir ett ännu större problem. Är ofrivillig ensamhet ett av våra största samhällsproblem – som politikerna inte riktigt vill se?

Möt psykologen Anna Bennich och KD:s vice partiordförande Jakob Forssmed i ett samtal där vi alla spelar en stor roll, och där inte bara politikerna utan också bostadsbranschen kan göra mycket mer.

I Veckans aktuellt fokuserar vi på de stora effekter Corona har på hela samhället, ekonomin och fastighetsbranschen, och där vi ser fler och fler kreativa initiativ för att hjälpa de som drabbas på olika sätt. Och vad tror Stefan Attefall om regeringens proposition om att dubbla uppskovet med beskattning av kapitalvinster vid avyttring av privatbostad – kommer det verkligen öka rörligheten?

Innehåll:
02.17: Veckans Aktuellt med Stefan Attefall
11.34: Samtal med Anna Bennich och Jakob Forssmed
51.39: Kommentar av Stefan Attefall

Programledare: Anna Bellman

Kontakta oss på:
podd@bostadspolitik.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.