Vart är bostadsmarknaden på väg?

Hur mår egentligen den svenska bostadsmarknaden? Stefan Attefall frågar Joakim Lusensky, kommunikations- och analyschef Mäklarsamfundet, och Malin Hart Randes, försäljningschef Veidekke Bostad. Bostadspolitik.se följer regelbundet marknadens utveckling i samtal med rubriken ”Vart är bostadsmarknaden på väg?”.

Vill du hellre lyssna på samtalet? Tryck här!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. I min ungdom byggde t ex HSB BRF som hade skyhög belåning och låg köpeskilling. Jag tror jag betalade motsvarande 120 kSEK i dagens penningvärde för en (ny) stor 3:a. Och månadsavgiften var skyhög.
  Men det gjorde i alla fall att den var överkomlig.

  Kan inte ni på Bostadspolitik.se skriva om varför detta inte anses möjligt längre. Eller intervjua relevanta personer.
  Numera ser man istället artiklar i media där man förfasar sig över BRF som har mycket lägre skuldsättning än HSB hade förr. Dvs indirekt säger man att HSB var svårt oansvariga förr i tiden.

  Det skulle vara intressant att höra hur resonemanget går, bland utvecklare.
  För hur man än vrider och vänder på det så borde den typen av BR vara intressanta för förstagångsköpare och personer med begränsat sparande. Det blir lite som att köpa en HR.

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.