JM:s nye vd: ”Jag tror att man överskattat behovet av nya bostäder”

 

Tredje dagen på jobbet intervjuades JM:s nye vd Mikael Åslund av Byggindustrin, om bland annat marknadsläget och tänkbara politiska åtgärder.

1 juni var första dagen på 22 år som vd:n på JM inte hette Johan Skoglund.

Nu har Mikael Åslund tagit över, också han en långvägare inom bolaget – han rekryterades från Skanska redan 2000 och har de senaste åren varit chef för JM Fastighetsutveckling.

JM:s försäljning bottnade i slutet av 2022, sedan har försäljningen faktiskt ökat – från låga nivåer – fem kvartal i rad.

Samtidigt som Åslund ser vissa ljus i tunneln är han försiktig när det kommer till det underliggande behovet, med tanke på den senaste tidens demografiska prognoser.

– Jag tror att man överskattat behovet av nya bostäder under en period, framför allt hur många som har råd att efterfråga nya bostäder. Men i ett land med 10 miljoner människor kommer det alltid att behövas nya bostäder oavsett hur mycket befolkningen växer, säger han till Byggindustrin.

Han lämnar också några medskick till politikerna; att snabba på myndighetsprocesserna, slopa det andra amorteringskravet och kanske också att se över reavinstbeskattningen.

Läs hela intervjun här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.