”Boverkets förslag är ett hot mot det trivsamma hemmet”

 

Boverkets agerande innebär att alla vi som tycker att en bostad är mer än ett utrymme att klämma in människor i måste stå upp för hemmet, skriver Tobias Olsson, förbundsdirektör på Sveriges arkitekter på Altinget Debatt.

Tobias Olsson har länge varit kritisk till Boverkets kommande byggregler, bland annat att det öppnar för rum utan fönster och takhöjder som är lägre än 2,4 meter.

Han skriver nu:

”Hemmet är något så viktigt för vår trivsel och hälsa så att kortsiktiga ekonomiska vinster för enskilda (som själva kan bo någon annanstans) inte ska trumfa det.”

”Vi uppmanar nu alla politiker att stå upp för hemmet med oss. Värna människors hälsa och möjlighet till hem – stoppa förslaget till Boverkets nya byggregler.

Förutom en bostadspolitik värd sitt namn kan ni täppa för en ny möjlighet för den organiserade brottsligheten, undvika ett ökat antal rättsprocesser och göra byggbranschen lite klimatsmartare. Det om något borde vara ett lätt val.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.