”Hyresvärdar är bakbundna medan kriminella gäng skjuter mot lägenheter”

 

Regeringen bör omarbeta sitt förslag, åtminstone om dess påstådda strävan efter tryggare bostadsområden ska tas på allvar, skriver Marc Tullgren och Fredrik Banke, advokat respektive jurist vid Setterwalls advokatbyrå, i ett debattinlägg på Sydsvenskan.

De menar att förslagen som ska göra det lättare att vräka kriminella inte kommer att göra så stor skillnad, åtminstone inte när det gäller personer som anses vara måltavlor för sprängningar. De skriver:

”Hyresgäster som utgör måltavlor men inte begått något brott, eller om brottet inte upptäcks, kommer inte kunna sägas upp. Gängkriminella personer som är måltavlor, men inte själva utför brott utan kanske överlämnar dem till yngre personer, kan inte sägas upp. Inte heller anhöriga till kriminella som i lika stor utsträckning kan vara måltavlor.”

”Även om regeringens förslag blir verklighet kommer hyresvärdar stå med bakbundna händer medan kriminella gäng riktar skjutningar och sprängningar mot lägenheter. Regeringen bör följaktligen omarbeta förslaget, åtminstone om dess påstådda strävan efter tryggare bostadsområden ska tas på allvar.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.