Finansieringsläget – tar bankerna för lite risk?

 

BOPOL LIVE | Bostadsbyggandet har mer eller mindre tvärstannat – hur ser bankernas ansvar ut och hur ser ledande bostadsutvecklare på finansieringssituationen? Missa inte seminariet Bopol Live Finansiering på Bygget Konferens i Stockholm den 29 maj.

Välmående banker är en förutsättning för ett välmående samhälle. Samtidigt gör de just nu rekordvinster och får viss kritik för att vara för försiktiga i sitt risktagande, inte minst när det gäller finansiering av nyproduktion av bostäder. Hur ser bankerna på att finansiera fastigheter och främst nyproduktion i dag? Hur ser ledande utvecklare på finansieringsläget och samarbetet med banker och möjligheterna med andra finansieringskällor? Frågorna diskuteras på Bopol Live Finansiering av en initierad panel, bestående av Urban Håkansson, chef för fastighetsfinansiering på Swedban, Ulrika Nyström, affärsområdeschef för bostadsproduktion på Riksbyggen, Einar Janson, vd för Titania och David Haak, vd för SBP Kredit.

På Bopol Live Finansiering tas ett helhetsgrepp om de finansiella utmaningarna som bostadssektorn upplever just nu. Bland de övriga talarna återfinns bland andra professorn och utredaren John Hassler, finans- och fastighetslegendarerna Sven-Olof Johansson och Hans Wallenstam, chefsekonomerna Annika Winsth, Alexandra Stråberg och Robert Boije och Kristdemokraternas bostadspolitiske talesperson Larry Söder.

Du ser det preliminära programmet för dagen här och du anmäler dig här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.