”Hyresgästföreningen försöker vilseleda läsarna”

 

I en slutreplik på DI Debatt skriver Fastighetsägarnas Nathalie Brard och Rikard Ljunggren att Fastighetsägarna försöker flytta fokus och få debatten att handla om marknadshyror.

Brard och Ljunggren är kritiska till att skiljemännen tar hänsyn till tidigare ingångna avtal när de kommer med sina rekommendationer – något de menar strider mot lagstiftningen och som lagstiftarna behöver se över när de nya lagen utvärderas.

Hyresgästföreningens Martin Hofverberg och Carl-Johan Bergström replikerade och Brard/Ljunggren har nu kommit med en slutreplik där de skriver:

”När Hyresgästföreningens chefekonom Martin Hofverberg och förhandlingschef Carl-Johan Bergström replikerar på vår artikel försöker de rikta fokus åt ett annat håll. Den översyn av den nya skiljemannalagstiftningen som vi efterlyser likställs med att vi vill införa marknadshyror. Detta krampaktiga försök att vilseleda läsarna, handlar nog främst om oro för att lagstiftaren ska ta den negativa utvecklingen på bostadsmarknaden på allvar och sätta stopp för Hyresgästföreningens möjligheter att undergräva hyresrätten som boendeform. Att hyresförhandlingarna årligen genererar intäkter till föreningen på cirka en kvarts miljard kronor spelar säkerligen roll i sammanhanget.”

Läs hela artikeln – där man även diskuterar Finland som föregångsland – här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.