Sveriges Allmännytta: Boverkets lösning är både dyr och dålig

Jörgen Mark-Nielsen, samhällspolitisk chef på Sveriges Allmännytta, menar att Boverkets problembild stämmer, men att deras förslag till lösning inte är speciellt bra.

I en artikel på Sveriges Allmännyttas sajt ger han sin syn på frågan om Boverkets egeninitierade förslag om ”inkluderande bostadsbyggande med statligt stöd”.

Han menar att Boverkets hyresstöd – 30-procentiga rabatter under 15 år – blir dyrt att genomföra och att det dessutom inte blir speciellt träffsäkert.

Lägenheterna är i Boverkets förslag inte reserverade för låginkomsttagare, vilket enligt Jörgen Mark-Nielsen innebär att hyresgästen kan byta lägenheten: ”En nybyggd lägenhet med kraftigt subventionerad hyra är naturligtvis ett attraktivt bytesobjekt, och med tiden kan allt fler hyresgäster komma att vara helt andra än de hushåll som kommunen en gång prioriterade.”

Han förespråkar istället bland annat höjda bostadsbidrag.

Läs hela artikeln här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.