”Lösningen heter produktionsstöd”

 

Hyresgästföreningens chefsekonom Martin Hofverberg och förhandlingschef Carl-Johan Bergström svarar på Fastighetsägarnas inlägg på DI Debatt: ”Det verkar som att Fastighetsägarna inte är nöjda förrän de själva får sätta hyran.”  

Fastighetsägarna är kritiska till att rekommendationerna från skiljemännen har varit alltför låga, att de har tagit hänsyn till redan ingångna avtal och därmed inte följer lagen.

Hofverberg och Bergström skriver:

”Att nu påstå att kompetenta skiljemän, i många fall hyresråd, inte följer lagstiftningen i sina beslut är magstarkt. Det verkar som att Fastighetsägarna inte är nöjda förrän de själva får sätta hyran.”

De fortsätter med att inte heller marknadshyror skulle lösa byggkrisen.

”Här och nu är problemet snarare att kostnaden för att bygga överstiger betalningsviljan. Lösningen heter produktionsstöd, något som de flesta länder, inte minst Finland, förstått sedan länge. Marknadshyror skulle däremot förvandla hyresrätten till en otrygg upplåtelseform, urholka besittningsskyddet och hota människors rätt att bo kvar.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.