Nya vräkningslagen: ”Det måste gå snabbt också i praktiken”

 

Fastighetstidningen intervjuar Fastighetsägarnas chefsjurist Marie Öhrström om den kommande lagen. ”Avgörande är samarbetet med polisen och att fastighetsägare får skydd”, säger hon.

Tanken är att den nya lagen som ska göra det lättare att vräka kriminella och som även öppnar för att vräka familjer vars barn begår brott, ska träda i kraft den 1 juli.

Marie Öhrström lyfter vikten av att ärenden om uppsägningar hos hyresnämnden tar lång tid.

– Handläggningstiden är alldeles för lång. Den nya lagen säger att ärenden om uppsägning på grund av brott ska hanteras särskilt skyndsamt. Det behöver också fungera så i praktiken. Dagens utdragna juridiska processer i hyresnämnd och tingsrätt är oacceptabelt för hyresvärd, grannar och övriga boende, säger Marie Öhrström.

I propositionen finns också en skrivning om att domstol, hyresnämnd och Kronofogdemyndigheten får lagstöd för att handlägga dessa tvister med förtur, skriver Fastighetstidningen.

Läs hela artikeln här. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.