DI:s skuggdirektion: Sänk i maj

 

I morgon onsdag kommer Riksbanken med ett nytt räntebesked. ”Alla” tror på en oförändrad ränta – det intressanta är signalerna om kommande sänkningar. Dagens Industris skuggdirektion lutar åt att Riksbanken borde sänka styrräntan i maj.

Men direktionen är inte enig. Tre ”ledamöter” (Robert Bergqvist från SEB, Olof Manner från Swedbank och Lena Sellgren från Business Sweden) förespråkar en majsänkning medan två (Christina Nyman från Handelsbanken och Anna Hammer från Länsförsäkringar) vill vänta till juni och därmed förmodligen vänta in en ECB-sänkning.

Läs hela texten här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.