Det tillfälliga tillägget i bostadsbidraget förlängs igen

Tidöpartierna lägger 650 miljoner i vårbudgeten på att förlänga tillägget i bostadsbidraget till barnfamiljer året ut.

Företrädare för partierna – Ebba Busch (KD), Anna Tenje (M), Oscar Sjöstedt (SD) och Mauricio Rojas (L), skriver om beslutet på Aftonbladet Debatt.

De skriver:

”De kommande åren förutses en lägre inflation och en ökad tillväxt i ekonomin. Många priser ligger dock kvar på en hög nivå, vilket gör att barnfamiljer med låga inkomster fortsatt har en ansträngd ekonomisk situation.

Mot bakgrund av det detta föreslår därför samarbetspartierna i vårändringsbudgeten att det tillfälliga tilläggsbidraget till barnfamiljer med bostadsbidrag förlängs till och med den 31 december 2024.

Förra året förstärkte vi tilläggsbidraget från 25 procent till 40 procent av det preliminära bostadsbidraget. Även i denna förlängning lämnas tilläggsbidraget med 40 procent av det preliminära bostadsbidraget.”

”Tilläggsbidraget betalas ut automatiskt till barnfamiljer med bostadsbidrag. Bostadsbidraget och tilläggsbidraget beräknas nå i snitt omkring 103 000 barnfamiljer varje månad under 2024.”

Det tillfälliga tillägget infördes redan 2021, och har sedan förlängts tillfälligt av de olika regeringarna vi har haft.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.