Bopol Live: Stora skillnader i förutsättningar för nyproduktion

 

BOPOL LIVE FINANSIERING | Förutsättningarna för att finansiera nyproduktionsprojekt ser olika ut, beroende på upplåtelseform och utvecklare. Gemensamt är att det är oerhört tufft för alla just nu. Evidens Ted Lindqvist inleder Bopol Live Finansiering med en bred genomgång av vad som krävs för att de olika kalkylerna ska kunna gå ihop.

Seminariet Bopol Live Finansiering genomförs på Bygget Konferens på Norrlandsgatan 11 i Stockholm den 29 maj.

Här tar vi på Bostadspolitik.se ett helhetsgrepp om den finansiella problematiken som omgärdar bostads- och fastighetsmarknaden i dag och dess kopplingar till den förda bostadspolitiken. Hur ser de finansiella förutsättningarna ut för dagen och varför? Hur ser bostadsutvecklarna, bankerna, akademin och politiken på läget och framtiden? Går det att få fart på bostadsbyggandet eller måste vi acceptera att gapet mellan behovet och bostadsutbudet växer sig allt större för varje år som går?

Seminariet inleds alltså med att Ted Lindqvist, vd och grundare av Evidens – landets mest anlitade analyshus när det gäller bostadsmarknaden – gör en grundlig genomgång av förutsättningarna för finansiering av nyproduktion för olika aktörer.

Hur ser olika kalkyler generellt ut för utvecklare av hyres- respektive äganderätter? Och för allmännyttiga respektive privata aktörer? Vilka är skillnaderna och de gemensamma utmaningarna? Vad måste till för att kalkylerna ska gå ihop och för att nyproduktionen ska kunna komma igång?

Bland de övriga talarna återfinns bland andra professorn och utredaren John Hassler, chefsekonomerna Annika Winsth, Alexandra Stråberg och Robert Boije, Kristdemokraternas bostadspolitiska talesperson Larry Söder och finans- och fastighetslegendaren Sven-Olof Johansson.

Du ser programmet för dagen här och du anmäler dig här. Mängdrabatt: Från den fjärde personen ni anmäler från ert företag betalar ni bara halva priset!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.