Kritik mot Boverkets initiativ – och mot innehållet i rapporten

 

Boverkets rapport väcker olika reaktioner hos olika branschaktörer. Hyresgästföreningen och Sveriges Allmännytta är kritiska.

På fredagen släppte Boverket, med generaldirektör Anders Sjelvgren sin rapport Inkluderande bostadsbyggande med statligt stöd – en idéskiss.

Bostadspolitik.se:s och Heimstadens Kent Persson och Fastighetsägarnas Martin Lindvall ser positivt på initiativet och stora delar av innehållet.

Altinget konstaterar i en artikel att även Liberalernas Jakob Olofsgård och Stockholms Stadsmission är positiva – medan Hyresgästföreningens Karin Lindeberg är kritisk.

– En myndighet jobbar på uppdrag av regeringen och de har i uppdrag att verkställa de uppdrag som de får. Att man sätter i gång och jobbar vid sidan av på det här sättet är förvånande, säger hon till Altinget.

Karin Lindeberg är också kritisk till innehållet, hon vill inte ha ”social housing” på något sätt. Istället vill hon se satsningar på allmännyttan.

Även Sveriges Allmännyttas Jörgen Mark-Nielsen är tveksam och vill hellre se höjda bostadsbidrag.

Läs Altingets artikel här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.