V: ”Förslaget riskerar att öka utrymmet för godtyckliga bedömningar”

 

Vänsterpartiets Malcolm Momodou Jallow bemöter SD:s Mikael Eskilanderssons debattinlägg på Fastighetstidningen med hänvisning till flera expertinstansers invändningar mot förslaget som ska underlätta vräkningar.

Mikael Eskilandersson beklagade oppositionens inställning till förslaget som ska göra det lättare att vräka kriminella hyresgäster.

Vänsterpartiets bostadspolitiske talesperson Malcolm Momodou Jallow hänvisar i sin replik till flera remissinstanser – som Sveriges stadsmissioner, Diskrimineringsombudsmannen och Botkyrka kommun och menar att Eskilanderssons inlägg är populistiskt och ”glöder av okunskap, förakt och illa dold rasism”.

Han skriver:

”Regeringen presenterar sitt förslag med orden ”ökade möjligheter att säga upp hyresgäster som begår brott”. Om det verkligen var vad förslaget handlat om kanske det hade gått att diskutera. Men Eskilsson och hans kamrater hade varit ärligare om förslaget presenterats med orden: ”lättare att vräka oskyldiga hyresgäster som inte begått brott”.

Och för mig tar diskussionen slut där.”

Läs hela repliken här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.