Statliga Lantmäteriet dyrare – men snabbare

 

Statliga Lantmäteriet fakturerade i snitt drygt 69 000 kronor för en förrättning av privat bostadsbyggande år 2023, att jämföra med drygt 61 500 hos de 40 kommunala lantmäterierna i Sverige, skriver Altinget som hänvisar till en rapport från Riksdagens Utredningstjänst.

– Det visar att Lantmäteriet, som är en viktig del av samhällsbyggnadsprocessen, måste förbättra sitt arbete kraftigt, säger Lars Beckman (M), ledamot i civilutskottet, som beställt utredningen, till Altinget.

Statliga Lantmäteriet var dock snabbare i handläggningen – mediantiden ligger på 33 veckor, att jämföra med 40 hos de kommunala.

Läs hela artikeln här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.