”Reglerna måste uppdateras för att vara aktuella i dagens samhälle”

 

Sverigedemokraternas Mikael Eskilandersson förvånas och förskräcks i ett debattinlägg på Fastighetstidningen över oppositionens motstånd mot förslaget om vräkningar av kriminella.

Regeringen och Sverigedemokraterna har gått vidare med förslagen som gör det lättare att vräka kriminella. Föräldraansvaret stärks också, vilket innebär att hela familjer riskerar vräkning om barnen begår kriminella handlingar och föräldrarna inte har gjort tillräckligt för att motarbetare brottsligheten.

Eskilandersson skriver:

”Föräldraansvaret ska vara tydligt, barn till en hyresrättsinnehavare ska inte genom brott kunna förstöra boendemiljön för grannarna. En förälder som känner till att det egna barnet bär vapen eller säljer narkotika men inte samarbetar med myndigheterna ska kunna bli av med hyresrätten.”

Han skriver om oppositionens, främst Vänsterpartiets motstånd mot detta:

”Vi frågar oss om Vänsterpartiet anser att föräldrar inte ska agera i sådana fall utan medverka till att sätta skräck hos omgivningen?”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.