SBAB: Litet vårtecken på bostadsmarknaden

SBAB och Booli:s indikator Bomarknadstempen för februari visar ett litet vårtecken på bostadsmarknaden drivet av en viss nedgång i försäljningstiderna. Trots detta lilla vårtecken är läget dock sammantaget fortsatt kyligt i Sverige som helhet liksom i alla tre storstadsområdena. Ett skäl till det är att det redan stora utbudet av bostäder fortsätter att öka drivet av bland annat flera återpubliceringar.

– Medan Bomarknadstempen i januari inte visade på någon som helst tjällossning på bostadsmarknaden kan nu ett visst vårtecken skönjas sett till att annonstiderna sjunkit något den senaste tiden. Normalt brukar särskilt villamarknaden vakna till liv under vårmånaderna. Det i kombination med nya signaler från Riksbanken om kommande räntesänkningar senast till sommaren borde få temperaturen att stiga lite ytterligare, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

null

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.