Ny tjänst: ID 06 hoppas driva in en halv miljard om året

 

ID 06 lanserar en ny tjänst som de tror ska kunna driva en halv miljard om året i annars uteblivna skatteintäkter – och minska kriminaliteten i branschen. Men Skatteverket menar att de redan kontrollerar samma sak.

Byggindustrin skriver om den nya tjänsten som går ut på att hitta företag som inte betalar skatt – byggföretag från andra länder har möjlighet att driva verksamhet i Sverige i upp till ett år utan att beskattas här. Men när det gått mer än ett år är de skattskyldiga från dag 1. ID 06 kunde direkt identifiera 2 300 utländska företag som passerat gränsen.

– Min förhoppning är att alla har gjort rätt och betalat skatt från första dagen. Men det återstår att se, säger Björn Sjöstrand, sakkunnig på ID06, till Byggindustrin.

Han menar att det inte finns någon systematiserad kontroll av det här – men det avvisas av Yrsa Nielsen, skattehandläggare på Skatteverkets utlandsenhet.

– Det stämmer inte. Självklart gör vi kontroller av fast driftställe, säger hon till Byggindustrin.

Läs hela Byggindustrins artikel här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.