”Vi har avvecklat bostaden som en väsentlig politisk fråga”

Framtidens Bygg har gjort en stor intervju med Bostadspolitik.se:s och Veidekkes Lennart Weiss om marknadsläget och bostadspolitiken.

Bland annat pratar de om Veidekkes rapport sju svåra år och att det är dags för en annan riskdelning än den som har rått i Sverige de senaste 30 åren.

– Bostäder är en del av vår samhällsinfrastruktur men vi har avvecklat bostaden som en väsentlig politisk fråga. På 90-talet försvann intresset och den politiska kunskapen. Samhället sågs som färdigbyggt och det som ändå skulle behöva göras lämnades till marknaden. Det har visat sig vara en total felanalys, säger Lennart Weiss till Framtidens Bygg.

– Det är inom bostadsbyggandet som vi är mest extrema i Sverige. Till och med i stabilt kapitalistiska länder som Frankrike, Tyskland eller Storbritannien finns det ändå någon typ av statligt engagemang. Men i Sverige är det helt tomt.

Läs hela intervjun här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.