Ny EU-förordning ska stävja Airbnb-uthyrningar

EU-parlamentet beslutade under torsdagen att öka kontrollen av korttidsuthyrningar.  Skälet är att tillgången till permanenta bostäder minskat i många av Europas turiststäder, skriver Fastighetstidningen.

Martin Lindvall, samhällspolitisk chef på Fastighetsägarna säger till Fastighetstidningen att organisationen i sak inte har några åsikter om EU:s beslut.

– För den som hyr ut till Airbnb eller liknande plattformar utan hyresvärds godkännande finns redan ett svenskt regelverk på plats. Jag ser detta som ett bostadspolitiskt beslut från parlamentet. Man vill se till att det finns nog med attraktiva och billiga bostäder i städerna till de som bor i staden och inte till turister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.