”Om Demokraterna får som de vill kommer Göteborg bli som Stockholm”

 

Demokraterna har betalat stora pengar för att på reklamtavlor och i helsidesannonser marknadsföra sig som ”Göteborgarnas parti”, men om deras bostadspolitik skulle omsättas i praktiken skulle Göteborg bli mer som Stockholm, skriver Jonas Attenius (S), på GP Debatt.

Kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius radar i debattinlägget upp exempel på att Demokraterna, som han menar, ”motarbetar hyresrätten”, och skriver att om Demokraterna hade fått råda hade stora delar av den göteborgska allmännyttan sålts som bostadsrätter och Göteborg hade därmed blivit mer som Stockholm: ”Där har man sedan 90-talet sålt ut mer än var tredje hyresrätt, bostadsköerna växer och levnadskostnaderna rusar till den grad att gamla stockholmare knappt har råd att bo kvar i stan.”

Han avslutar:

”Göteborgs rödgröna styre valdes på löftet att Göteborg inte ska bli som Stockholm. Vi kommer göra allt i vår makt för att hedra det löftet, men det blir allt svårare när kommunfullmäktiges borgerliga majoritet – dit tyvärr Demokraterna får räknas – så ofta agerar för att obstruera, stoppa och sälja hyresrätter. Göteborgarna förtjänar ett svar: Varför är Demokraterna emot hyresrätter?”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.