Fem miljarder mindre i stämpelskatt 2023

 

Till följd av den minskade aktiviteten på bostadsmarknaden minskade statens intäkter från stämpelskatt rejält under 2023.

Drygt tio miljarder fick staten in på stämpelskatt förra året. Det är en nedgång från cirka 15 miljarder de två föregående åren och den lägsta summan sedan åtminstone 2015, enligt en sammanställning som Fastighetsnytt gjort.

Lantmäteriets prognosen för 2024 och 2025 är att den landar på 11,5 respektive 13 miljarder kronor, skriver Fastighetsnytt som har gjort ett stort reportage om stämpelskatt, lagfarter och så vidare. Läs här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.