Unizon: Fler kvinnor måste få tillgång till skyddat boende

Unizon vill se en placeringspeng där staten går in och betalar hälften av kostnaden för att fler kvinnor och barn ska få plats på skyddade boenden.

Olga Persson och Rebecka Andersson skriver ett debattinlägg på Altinget. De ser en oroväckande trend i Sverige där antalet dygn och antalet kvinnor som beviljas skyddat boende sjunker dramatiskt samtidigt som fler söker hjälp och stöd.

”För att en tillståndsplikt ska göra skillnad måste fler kvinnor och barn beviljas placeringar. Det kostar pengar. Unizon kräver nu en placeringspeng där staten går in och betalar hälften av kostnaden för placering på skyddat boende och hemkommunen betalar resten. Det är en framgångsrik och rättvis modell från Danmark, där kvinnojourerna avgör om en placering på skyddat boende behövs och hur länge”, skriver de.

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.