Larry Söder: ”Vi har olika roller”

 

Kristdemokraterna och dess bostadspolitiska talesperson Larry Söder vill gå vidare med förslaget om fri hyressättning i nyproduktion. Som bostadsminister Andreas Carlson – också från KD – hittills har sagt nej till.

På fredagsmorgonen publicerade vi debattartikeln från Larry Söder, där han lägger ut texten om frågan.

Med ett par modifieringar vill han remittera det färdigutredda förslaget i delbetänkandet om fri hyressättning i nyproduktion.

De tre regeringspartierna har alla sagt att de vill införa fri hyressättning i nyproduktion. Men Sverigedemokraterna har hittills sagt nej, även om partiets bostadspolitiska talesperson Mikael Eskilandersson inte utesluter att man kan ge med sig genom förhandlingar – beroende på vad man får istället.

Hittills har regeringen och bostadsminister Andreas Carlson inte lyft frågan.

Larry Söder säger till Fastighetstidningen på fredagsmorgonen:

– Vi har olika roller. Andreas Carlson pratar för regeringen, och man får väl ta honom på orden att något arbete att ta detta förslag vidare just nu inte förekommer. Men som Kristdemokrater menar vi att detta är en viktig fråga att gå vidare med. Så vi hoppas att övriga regeringspartier är villiga att lyssna på oss.

Återstår då SD.

– Jag upplever att samarbetsklimatet i bostadspolitiken har varit gott mellan de fyra Tidöpartierna. Så jag hoppas att SD kan se fördelar i detta och att det finns ett stort behov av fler hyresrätter, säger Larry Söder.

Läs Fastighetstidningens intervju här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.