Obos om FI:s besked: Behövs åtgärder på plats nu

 

Obos koncernchef Daniel Kjørberg Siraj är kritisk till Finansinspektionena besked om bolånetaket.

– Obos noterar att Finansinspektionen idag inte är positivt inställda till ett höjt bolånetak. Vi delar synen om att ta ett helhetsgrepp om bostadsmarknaden, men på dagens tuffa bostadsmarknad stängs många ute och vi behöver åtgärder på plats nu, där en höjning av bolånetaket är ett viktigt steg mot en mer tillgänglig bostadsmarknad, säger Daniel Kjørberg Siraj.

– Det finns en bred samsyn kring behovet att underlätta för vanliga människor med samhällsbärande yrken att kunna köpa sin bostad, särskilt i storstäderna – vårt Lärarindex som publicerades i veckan visar till exempel att endast 1 av 7 bostäder i Storstockholm finns tillgängliga för en lärare. Vi noterar samtidigt att Fi inte stängt dörren helt och hoppas på ett mer positivt besked längre fram, även om höstens utredning ligger långt borta för alla de människor som vill, men inte kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.