565 miljarder i kommande renoveringskostnader för Allmännyttan

Det blev inga tvingande EU-krav på obligatoriska renoveringar av enskilda bostadshus till år 2033. Dock kvarstår målet i EPBD (Energy performance of buildings directive) att bostadsbeståndet som helhet ska nå motsvarande nybyggnadsenergiprestanda till år 2050. Kostnaderna för att Sveriges Allmännyttas medlemmar ska nå dit uppgår till 565 miljarder kronor.

Det är Fastighetstidningen som skriver om kostnaderna och hänvisar till rapporten Kommande energirenoveringskrav – En konsekvensanalys från Sveriges Allmännytta

Från Sveriges Allmännyttas sida ser man stort behov av innovationer och menar att politiken nu måste skapa en rättvis och hållbar ekonomisk grund för klimatomställning och energieffektivisering, skriver Fastighetstidningen.

– Rapporten visar att energieffektivisering i byggnader är viktigt och möjligt. Samtidigt medför det stora kostnader som inte ensidigt kan bäras av bostadsföretagen och hyresgästerna, säger Sveriges Allmännyttas vd Anders Nordstrand till Fastighetstidningen.

Läs hela texten här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.