Regeringen intensifierar och kraftsamlar arbetet mot dödsolyckorna

 

I veckan träffar regeringen företrädare för byggindustrin för att diskutera arbetsplatsolyckorna. Arbetsmarknadsministern Johan Pehrson (L) och biträdande arbetsmarknadsministern Paulina Brandberg (L) skriver om åtgärder på DI Debatt.

Ministrarna nämner några åtgärder de redan genomfört:

# Fler fysiska oanmälda inspektioner – Anslaget till Arbetsmiljöverket har höjts.
# Uppdrag till Arbetsmiljöverket att föreslå åtgärder för att få fler att engagera sig som skyddsombud.
# Systemskifte i rättspolitiken med skärpta straff och nya brottsbekämpande verktyg.
# Nya center mot arbetslivskriminalitet i varje polisregion och
# Tar fram förslag för att riva hinder för informationsutbyte mellan myndigheter för att tidigare upptäcka fusk och brott.

Den här veckans möten beskrivs som viktiga pusselbitar i dialogen med arbetsmarknadens parter.

Ministrarna skriver:
”Vi är övertygade om att det går att hitta konstruktiva lösningar för att få ner antalet dödsfall på arbetsplatser runt om i landet. För att den här utvecklingen ska kunna vändas behöver alla dra sitt strå till stacken. I andra frågor har arbetsmarknadens parter visat på stort ansvarstagande – det hoppas vi att man gör även här.”
”Ingen ska behöva dö på sitt arbete och ingen ska behöva dö på grund av sitt arbete. Regeringen intensifierar och kraftsamlar nu arbetet mot dödsolyckorna. För tryggare arbetsplatser i hela landet.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.