Carlson: ”Jag förstår och delar oron”

På tisdagen tog bostadsminister Andreas Carlson emot Byggnads och GS-fackets namninsamling med över 18 000 underskrifter med krav på åtgärder från regeringen för att få fart på bostadsbyggandet.

Enligt Byggvärlden samlades ”ett antal hundra” (TT skriver ”ett drygt hundratal”) byggarbetare på Sergels torg för demonstrationen, bland annat arbetare från småländska hustillverkare, där många har förlorat sina jobb på sistone.

Byggvärlden intervjuade Roger Pettersson, träarbetare på Boklok i Gullringen, där arbetsstyrlan minskat från 220 till snart 14 personer.

– Fabriken kommer vara öppen men det kommer inte vara någon tillverkning. Vi har inget att göra helt enkelt. Folk vågar inte köpa bostäder som det ser ut idag. Jag tycker att politikerna borde agerat för länge sedan. Det är bedrövligt. Det slår oerhört hårt på en liten ort som Gullringen, säger Roger Pettersson till Byggvärlden.

Bostadsminister Andreas Carlson var på plats och tog personligen emot namninsamlingen.
– Jag förstår och delar oron, sa han till TT.

– Vi är i en tuff ekonomisk situation som påverkar bostadsbyggandet. Regeringen arbetar med är att bekämpa inflationen, för den är orsaken till nedgången vi ser. Vi jobbar också strukturellt, steg för steg, för att ta tag i de strukturreformer som hade behövt vara på plats för länge sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.