Den öronbedövande tystnaden

Bostadspolitik.se:s och Heimstadens Kent Persson skriver en krönika på Fastighetstidningen om det prekära läget för bostadsbyggandet och ”den massiva tystnad som de konstruktiva förslagen möts av”.

Kent Persson skriver att bostadsmarknaden länge varit dysfunktionell.

”Hur vi ska namnge de kommande problemen vet jag inte. Det är lätt att bli lite uppgiven. Vi är nämligen inte i slutet av en problematisk period. Vi är inte ens i slutet av början på problemen.”

Han skriver vidare att de som råkar mest illa ut när det inte finns tillräckligt med bostäder är de svagaste. Han fortsätter:

”Lika glad som jag blev över att Boverkets generaldirektör, Anders Sjelvgren, lyfte behovet av en svensk modell för ”social housing”, lika besviken blev jag över den öronbedövande tystnad Sjelvgrens utspel möttes av.”

”Av alla utmaningar svensk bostadsmarknad står inför är den största att se till att alla ska ha ett värdigt boende. Så bygger man ett samhälle som håller samman. Så bygger man framtidstro. Den diskussionen måste bli centrum för det offentliga samtalet framåt och den kan inte tillåtas mötas av tystnad från någon.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.