”Respekt för människors behov viktigare än respekt för förortshus”

 

Kommunalrådet Emmyly Bönfors (C) svarar Mikael EkegrenGP Debatt.

Grundtanken med Göteborgs trädgårdstadsstrategi är att skapa förorter mer anpassade efter människor och mindre efter 60-talets bilism. Ekegrens liknelse med 30-talets envåldshärskare känns ärligt talat mest trött, skriver Emmyly Bönfors (C) i en replik på GP Debatt.

Emmyly Bönfors skriver att det är en viktig debatt och menar att ”samtliga av Sveriges särskilt utsatta områden är byggda under några få decennier då en stark modernistisk syn på stadsutveckling rådde. Levande gatuliv som skapar möten mellan människor, byttes ut mot sovande förstäder med slumrande förortstorg. Grundtanken var att bygga utifrån bilens behov. Därför saknas ett orienterbart och gångvänligt gatunät i våra förorter. Villorna byggdes separerade från lägenheterna, gärna med en motorled emellan. Resultatet ser vi i dag i form av några av Europas mest segregerade och våldsdrabbade bostadsområden.”

”Grundtanken med Göteborgs trädgårdstadsstrategi är att skapa förorter mer anpassade efter människor och mindre efter 60-talets bilism. Ekegrens liknelse med 30-talets envåldshärskare känns ärligt talat mest trött.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.