Tvåårigt avtal klart i Helsingborg

Förhandlingarna mellan Helsingborgshem och Hyresgästföreningen landar i ett tvåårigt avtal som innebär att hyran höjs med 4,95 procent nästa år och 4,50 procent år 2025.

– Att vi enades kring en tvåårig hyresöverenskommelse innebär stabilitet och förutsägbarhet både för oss och våra hyresgäster, säger Tor Berger, förhandlingsansvarig på Helsingborgshem.

För en hyresgäst som betalar 7 000 kronor per månad innebär hyreshöjningen att hyran ökar med 347 kronor per månad 2024. Bostäder med kallhyra, 140 hyresgäster, får 3 procents ökning år 2024 och 2,55 procent år 2025. De nya hyrorna gäller från den 1 januari respektive år.

När förhandlingen startade redovisade Helsingborgshem ett behov på 8,8 procent.

– I förhandlingen har vi kommit fram till en nivå som vi kan acceptera. Hyreshöjningen ger oss förutsättningar att ge god service till våra kunder och ta hand om och förvalta våra fastigheter. Samtidigt som vi arbetar för att minska våra egna kostnader.

Förhandlingen omfattar Helsingborgshems omkring 12 000 hyreslägenheter och berör närmare var sjunde helsingborgare.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Om som det tros inflationen sjunker till kanske 2% 2024 och 2025 är detta Bingo för bolagen och eländigt för hyresgästerna.

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.