”Politiskt spel som går ut över landsbygden”

Regeringspartierna har försenat ett reformerat strandskydd genom att tidigare fälla vårt förslag. Nu vill man ändå göra samma sak, skriver Centerpartiets Daniel Bäckström och Stina Larsson på SvD Debatt.

I förra veckan meddelade Tidöpartierna att man ska tillsätta en utredning som ska lätta på strandskyddsreglerna.

Bostadsminister Andreas Carlson debatterade förslagen med MP:s Daniel Helldén häromdagen.

Diskussionen om strandskydd har varit igång länge och centerpartistiska riksdagsledamöterna Daniel Bäckström och Stina Larsson skriver nu på SvD Debatt att det handlar om ett politiskt spel – att den nuvarande regeringen röstade nej när samma förslag kom från den förra regeringen.

De skriver på SvD: ”Det är bra att de äntligen tagit sitt förnuft till fånga, men det är också det yttersta beviset på att de väljer politiskt spel istället för viktiga reformer som underlättar för människor och företag på landsbygden. Den här gången ledde spelet till att lantbrukare, småföretagare och privatpersoner kommer få vänta ännu längre på lättnader i strandskyddslagstiftningen.”

Bloggaren och författaren Lars Wilderäng är inne på samma linje i ett inlägg på sin blogg Cornucopia.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Bra att någon vågar tar upp detta! Delar er bedömning om att åtminstone delar av Annie Lööfs proposition hade kunnat röstas igenom mycket tidigare. Att påstå att vi ”nu kommer att gå vidare med de förslagen som sedan tidigare är färdigberedda” betyder ju att man kommer att anta åtminstone delar av Annie Lööfs proposition som sin egen. Sedan kommer kanske nya tillägg och förbättringar.
    Det blir spännande av följa den rättsliga utvecklingen kring de lagändringar om strandskydd som är på gång. https://www.strandskyddsjurist.se/

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.