Tio fastighetsbolag: Hyresreform helt nödvändig

Friare hyressättning i nyproduktion behövs om vi ska kunna investera i att bygga nya bostäder, skriver företrädare för tio fastighetsbolag på SvD Debatt.

Företrädare för tio stora fastighetsbolag skrievr ett gemensamt debattinlägg på SvD Debatt och kräver fri hyressättning i nyproduktion, som ett sätt att återigen kunna komma igång och investera i nyproducerade hyresrätter. De tio är Anette Frumerie, vd Rikshem, Jens Larsson, vd Aneby bostäder, Linda Pettersson, vd Ernst Rosén AB, Louise Lindh, vd Lundbergs Fastighets AB, Maria Petersson, vd Heimstaden Bostad, Mikael Jansson, vd Ivar Kjellberg Fastighets AB, Olov Mannberg, vd Mannbergs Fastigheter, Oscar Åhman, vd Vasaparken Fastighets AB, Patrik Emanuelsson, vd Heba Fastighets AB och Stefan Ränk, koncernchef Einar Mattsson

De skriver:

”Under förra mandatperioden utreddes en friare hyressättning vid nyproduktion. Det finns ett färdigt förslag att ta vidare. Och reformen är i dag, när vi inlett den djupaste nedgången i bostadsbyggandet på decennier, mer angelägen än när den först presenterades. Bostadskrisen växer i våra storstäder, industriboomen i Norrland hotas när arbetstillfällen inte åtföljs av bostadsbyggande och Boverkets redovisade behov av nya bostäder känns mer avlägset än någonsin. Det är ett problem i hela landet.”

”Vi ser gärna att en reform om friare hyressättning i nyproduktion ingår i ett samlat krispaket som en bred politisk majoritet kan ställa sig bakom. Om det inte är möjligt behöver regeringen söka stöd i riksdagen för att genomföra den ändå. Det är ett förslag som i sak skulle underlätta för oss att investera igen och en signal som når investerare både i och utanför Sverige. Det finns goda erfarenheter från andra länder som i liknande situationer reformerat hyressättningen för just nyproduktion.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.