”Skapat ett kryphål för oseriösa konsulter”

 

Byggvärlden skriver om ett fall där en konsult fastnat i Veidekkes bolagskontroll. Trots att konsulten uppenbart brutit mot svenska regler valde branschorganisationen SRF konsulterna att inte utesluta denne, beroende på att arbetet utförts i ett lettiskt systerbolag.

Veidekkes och Bostadspolitik.se:s Lennart Weiss säger till Byggvärlden:

– Från Veidekkes sida är vi minst sagt förvånade över SRF:s undflyende argumentation. Medlemskapet i SRF är personligt och inte kopplat till var företaget har sitt säte. Alltså framstår det som rimligt att SRF hade bedömt redovisningskonsultens etik och professionalism och utifrån en sådan värdering utesluta vederbörande. Med SRF:s beslut har man skapat ett kryphål för oseriösa konsulter som gör det möjligt att rida på SRF:s prestige som auktoriserad redovisningskonsult men samtidigt slippa all form av ansvar eller disciplinära åtgärder genom att bedriva verksamheten i annat land. Självklart förlorar därmed SRF i trovärdighet, säger Lennart Weiss till Byggvärlden.

SRF skriver i ett mejlsvar till Byggvärlden att man ”disciplinnämnden i sitt arbete följer SRF-konsulternas stadgar och har inte någon möjlighet att vidta disciplinära åtgärder mot utländska verksamheter.”

Läs hela artikeln här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.