Höjer med 5,15 procent i Trollhättan

Hyreshöjningen för kommunala Eidar i Trollhättan landar på 5,15 procent, undantaget de senast byggda kvarteren där höjningen blir tre procent.

Den nya hyran börjar att gälla från och med den 1 januari.

– Vi är glada att vi kommit överens med Hyresgästföreningen lokalt i Trollhättan och att förhandlingen inte drog ut på tiden som förra året då förhandlingen fick avgöras av Hyresmarknadskommitten. Det är bra att våra hyresgäster redan nu kan få veta vilken hyra de får i januari, säger Eidars vd Urban Blom.

Årets hyresförhandling genomfördes enligt den trepartsöverenskommelse som slöts för två år sedan mellan Hyresgästföreningen, Sveriges Allmännytta och Fastighetsägarna. Överenskommelsen innebär en förhandlingsmodell med vilka faktorer som bör ligga till grund för förhandlingarna. Modellen innebär att man ska ta hänsyn till taxebundna avgifter, förvaltning och underhåll, räntekostnader, BNP och inflation under en treårsperiod när man bestämmer hyran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.