Den perversa bostadspolitiken låser fast svenskar i tvångsäktenskap

DN:s Erik Helmerson skriver på ledarplats om tragiken för ”Generation Ränta”.

Texten handlar om ett par som köpte bostads på konjunkturtoppen för ett par år sedan. Nu är kärleken dem emellan borta – men huset och framför allt skulderna är kvar. Ränta och amortering på 25 000 kronor i månaden.

”Generation ränta har hamnat i ett av marknadens regelbundna baksug. Det svenska systemet med en sönderreglerad hyresmarknad, i kombination med uppblåsta priser på bostadsrätter och villor, leder till en enorm frihetsförlust. Separerade par tvingas bo kvar tillsammans, unga kan inte öppna dörren till vuxenlivet utan bor kvar i barnkammaren”, konstaterar Helmerson.

”Liberal eller socialist, höger eller vänster: ingen kan vilja ha det så här. Lösningen är en kombination av marknadshyror, avregleringar och specialbyggda bostäder för de fattigaste grupperna. Argument mot allt detta finns, men de härstammar från en tid då svenskar inte levde i tvångsäktenskap, ihopfösta av en pervers bostadspolitik.”

Läs hela texten här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.