Jörnmark diskuterar utsatta områden på Bopol Live Göteborg

 

BOPOL LIVE GÖTEBORG | Häromdagen presenterade Jan Jörnmark sin nya rapport om hur de utsatta områdena i Göteborg har missgynnats. På Bopol Live Göteborg den 28 november diskuterar han de utsatta områdena med Peter Esaiasson, Helene Blennermark Zendegani och Johan Zandin.

Bopol Live Göteborg närmar sig med stormsteg. Om en och en halv vecka är det dags, på Elite Park Avenue Hotel. Det finns fortfarande platser kvar – du hittar mer info, hela programmet och anmälan här.

Segregationsproblematiken och de utsatta områdena är en av Göteborgs – och landets – ödesfrågor. Om de går att lyfta och i så fall hur, diskuteras av en initierad panel på Bopol Live Göteborg:

Peter Esaiasson. Bild: Göteborgs universitet

# Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet – lyssna på honom i Bopolpodden här; ”Svensksvenskar skyr de här områdena.”

Helene Blennermark Zendegani. Bild: Willhem

# Helene Blennermark Zendegani, utvecklingsledare i social hållbarhet på Willhem, har bakgrund från Polisen och från Poseidon där hon bland annat arbetade med att lyfta Hjällbo.

Johan Zandin. Bild: Vänsterpartiet

# Johan Zandin, förste vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Göteborg.

# Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia, författare – lyssna på honom i Bopolpodden här; Vi måste riva hus systematiskt.

Bopol Live är dels ett seminarium och dels en mötesplats – i pauserna finns specialinbjudna politiker och tjänstepersoner på plats för samtal och dialog med branschen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.